Kuinka valmistaa kylmäkahvia Starbucksin ja Cordon Bleun kokkien tavoin (2023)

Kylmän haudutuksen hallitseminen avaa kahvin kokonaan uuden maailman. Kesän alkaessa kylmä olut on täydellinen juoma herättämään sinut ja pitämään olosi viileänä. Oikein tehtynä kylmästäsi tulee makeaa ja samettista. Väärin tehty, ja se maistuu vetiseltä ja liian katkeralta. Kylmän kahvin valmistamisen oppiminen ei vaadi baristakoulutusta, mutta pientä ohjausta auttaa.

Koulutettuna baristana olen uppoutunut kahviyhteisöön. Otin yhteyttä kylmäoluen asiantuntijoihin saadakseni heidän vinkkejä, temppuja ja sisäpiirin neuvoja. On olemassa monia tapoja valmistaa kylmää haudutusta käyttämällä akahvinkeitin,suodattaa, tairanskalainen lehdistösi. Puhuin paahtimoiden ja jopa Cordon Bleu -kokin kanssa saadakseni selville, kuinka tehdä kylmäolut asiantuntijoiden tavoin.

Olen tutkinut ja testannut kaikkia tapoja valmistaa kylmää panimomenetelmää Starbucks-kylmäkeittomenetelmästä yksinkertaiseen koneprosessiin. Olen vastannut sinulle jokaiseen ajateltavissa olevaan kylmään keittoon liittyvään kysymykseen. Aloitetaan ilman muuta.

Kuinka valmistaa kylmäkahvia

Mikä on kylmä olut?

Kuinka valmistaa kylmäkahvia Starbucksin ja Cordon Bleun kokkien tavoin (1)

(Kuvan luotto: GettyImages)

Puhutaanpa erosta kylmän ja kuuman kahvin välillä. Kuuma panos käyttää äärimmäisiä olosuhteita kahviöljyjen nopeaan erottamiseen kahvipavuistasi. Olipa kyse korkeista lämpötiloista, korkeista paineista tai molempien yhdistelmästä, se on nopea ja raivoisa. Tämän seurauksena kuuma keitetty kahvi voi maistua hieman happamammalta ja katkerammalta.

Kylmähaudutusprosessissa käytetään paljon hitaampaa infuusiota. Jauhat kahvipavut hieman isommiksi, karkeammiksi ja haudut niitä liottamalla kahvinporoja vedessä vähintään 12 tuntia. Nämä lempeämmät olosuhteet luovat pehmeän ja melkein makean maun, joka riittää muuttamaan järkkyvimmät kahvinjuojit. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kylmäkeitto voi olla paljon halvempaa kuin uuden kahvinkeittimen ostaminen.

Kuinka valmistaa kylmäkeittoa ranskalaisella puristimella

Kuinka valmistaa kylmäkahvia Starbucksin ja Cordon Bleun kokkien tavoin (2)

(Kuvan luotto: Osta minulle kerran)

Olemme testanneet joitainparhaat ranskalaiset puristimetMarketissa. Jos et vielä omista sellaista, suosittelemme käyttämäänEspro P7 French Press, tai budjettivaihtoehtoa vartenBodum Chambord. Jos sinulla on jo ranskalainen puristin, voit alkaa valmistaa kylmäoluita jo. Se on edullinen ja todella helppoa. Puhuin Heather Calatrellon, omistajan ja Head Roasterin kanssa kloShedLight-kahvinpaahtimet. Hän on valmistanut kylmäkeittoa vuosia, joten hänellä on paljon asiantuntijaneuvoja tämän prosessin hienostamiseksi.

Hänen ensimmäinen neuvonsa on käyttää kylmäkeittosuhdetta 1:5. Ota kuppi kahvipapuja ja käytäkahvimyllyjauhaa pavut karkeaksi merisuolarakenteeksi. Aseta se karahvisi pohjalle. Kaada sitten viisi kupillista suodatettua, huoneenlämpöistä tai jäähdytettyä vettä ja kaada se hitaasti poron päälle pyörivin liikkein.

Heather sanoi minulle, että kylmän veden pitäisi ollasuodatettu, jotta mahdolliset epäpuhtaudet eivät häiritse kahvinporoja. Hän myös varoittaa panimoita sekoittamasta jauhoja: siksi kaadamme pyörivin liikkein. Porojen sekoittaminen voi aiheuttaa epätasaisen poiston, koska porot altistuvat eri vesimäärille, joten ne imevät eri nopeuksilla. Jos kahviporot eivät ole täysin upotettuja, paina metallilusikan takaosaa kevyesti pinnan lähellä olevia kelluvia jauheita. Kun kaikki porot on upotettu, aseta kansi ranskalaisen puristimen päälle kannun sulkemiseksi, mutta älä upota sitä.

Kuinka valmistaa kylmäkahvia Starbucksin ja Cordon Bleun kokkien tavoin (3)

(Kuvan luotto: GettyImages)

Anna kahvin hautua huoneenlämmössä vähintään 12 tuntia. Jos haluat hidastaa prosessia, aseta ranskalainen puristin jääkaappiin. Voit säätää haudutusaikaa jopa 24 tuntia.

Kun se on liotettu, upota ranskalainen puristin hyvin hitaasti. Odota 30 sekuntia äläkä kiirehdi. Tämä antaa jauhojen laskeutua ja poistaa samean, hapan kylmän juoman riskin. Ota suodatin ja aseta se suppiloon tai seulaan. Kaada kylmä juomasi suodattimen läpi ja siivilöi suljettuun astiaan. Tämän pitäisi poistaa kahvinporot, minkä voitkäytä puutarhassasi kompostiin. Kylmä juoma säilyy jääkaapissa enintään kaksi viikkoa.

"Jos juomasi on liian hapan", Heather sanoo, "on todennäköistä, että kahvisi on aliuuttunut". Tämä voi olla varma lyhyt liotusaika tai liian karkea jauhatus. Sitä vastoin hän neuvoi, että "jos kylmä juomasi on katkeraa tai litteää, tämä johtuu liiallisesta uutosta". Tämä tapahtuu, kun jauhatus on liian hienoa, joten sinun on säädettävä mylly karkeammalle asetukselle. Tietenkin tämä vaihe riippuu mieltymyksistäsi, ja voit kokeilla saadaksesi jauhatuksen juuri sellaisena kuin haluat. Viimeinen huomautus Heather korosti, että kylmäolut ovat erittäin tiivistetyssä muodossa. Kylmäkeitto on tarkoitettu laimennettavaksi vedellä tai maidolla tai molemmilla, hän suosittelee suhdetta 1:1, mutta hän sanoo jälleen, että tämä on henkilökohtaista.

Kuinka valmistaa kylmäkahvia Starbucksin ja Cordon Bleun kokkien tavoin (4)

Heather Calatrello

Heather Calatrello on omistaja ja Head Coffee Roaster osoitteessaShedLight-kahvinpaahtimet. San Diegossa sijaitseva Shed Light auttaa yksinkertaistamaan kahvin valmistusta ja avaa sen monille ihmisille. Heidän kahvipaahtimonsa toimii aurinkovoimalla ja kaikki heidän erikoiskahvinsa on luomua ja paahdettu pienissä erissä.

Kuinka keittää kylmää suodattimella

Kuinka valmistaa kylmäkahvia Starbucksin ja Cordon Bleun kokkien tavoin (5)

(Kuvan luotto: GettyImages)

Jos sinulla ei ole ranskalaista lehdistöä, tämä on seuraavaksi paras vaihtoehto. Se voidaan tehdä melkein ilman valmistelua, joten se on hyvä tapa, jos et halua investoida kylmäkeitinlaitteisiin. Tarvitset vain kannun, kahvijauheet ja suodatinpapereita,kuten nämä valkaisemattomat suodattimet Amazonissa.

Tom Saxon, yksi perustajistaErä kahvia, antoi minulle henkilökohtaisen reseptinsä kylmäkeittoon kotona. Prosessi on helppo. Hän lisää karkeajauhettua kahvia kannun, kannun, purkin tai kannun pohjalle. Lisää sitten kahdeksantoista kertaa enemmän vettä. Kuten ranskalaisessa puristimessa, sinun on kaadattava pyörivin liikkein ja upotettava kaikki jauhatus lusikan selkään. Sulje astiasi ja jätä se jääkaappiin 12-24 tunniksi. Kun haluat juoda sitä, aseta paperisuodatin siivilään tai suppiloon ja kaada kylmä juomasi suodattimen läpi ja valuta se toiseen astiaan. Tomin vinkki on liottaa suodatin ensin vedellä, jotta se voi suodattaa kylmän juomasi välittömästi. Hän suosittelee myös, että tyhjennät astian hitaasti, jotta et häiritse jauhatusta, koska se saattaa puristaa kahvipavut liikaa.

Kuinka valmistaa kylmäkahvia Starbucksin ja Cordon Bleun kokkien tavoin (6)

(Kuvan luotto: Cold Toddy)

Kun se on valutettu, voit juoda kylmän juoman jään, veden tai maidon kanssa. Tom sanoo, että "saatat maistaa joitain hienovaraisia ​​ja monimutkaisia ​​makuvipuja, joita näet pussissa". Hän suosittelee erityisesti etiopialaisia ​​ja kenialaisia ​​kahvipapuja, koska niissä on yleensä hedelmäisiä ja kukkaisia ​​vivahteita. Hänen viimeiset vinkit täydelliseen olueseen ovat kahvin jauhaminen tuoreena, kevyt tai keskipaahtoinen paahto ja luonnollisesti prosessoitujen kahvipapujen etsiminen. Nämä on kuivattu alkuperältään niin, että kahvikirsikka on edelleen ehjä, joten niillä on erittäin hedelmäinen maku.

Vaikka tämä on yksinkertainen, se on Starbucksin tarkka menetelmä. Jos haluat saada teknistä, voit sijoittaa aCold Toddy -järjestelmä. Tämä on erityinen, kannumainen astia, jota useat kylmäoluen asiantuntijat suosittelevat. Prosessi on sama, mutta se säästää karahvien ja mukien välistä kaatamista - kannu ja suodatinpaperi ovat kaikki samassa yksikössä.

Kuinka valmistaa kylmäkahvia Starbucksin ja Cordon Bleun kokkien tavoin (7)

Tom Saxon

Tom on perustajaEräkahviklubi, itsenäinen kahvinpaahtoyritys. Hän on työskennellyt kahvialalla yli kymmenen vuotta ja hänellä on kokemusta ja näkemystä useista kahvin toimitusketjun osista. Hän on intohimoinen erikoisuus, laadukas kahvi ja alan asiantuntija.

Kuinka kylmäkeittää koneella

Kuinka valmistaa kylmäkahvia Starbucksin ja Cordon Bleun kokkien tavoin (8)

(Kuvan luotto: De'Longhi)

Ylivoimaisesti kallein prosessi, mutta myös luultavasti helpoin, on käyttää kylmäkeitinasetuksia. Olemme keskellä testaustaDe'Longhi Eletta Tutustu, joka valmistaa kylmän juoman kolmessa minuutissa. Maku on edelleen pehmeä ja makea, mutta sinun ei tarvitse odottaa koko päivää tai yötä saavuttaaksesi sen. Valitset vain kylmäsuodatusasetuksen ja kone hoitaa loput puolestasi. Se ei voisi olla helpompaa tai nopeampaa, mutta tämä mukavuus maksaa sinulle yli 1500 dollaria.

Asiantuntijavinkkejä ja tarjoiluvinkkejä

Kuinka valmistaa kylmäkahvia Starbucksin ja Cordon Bleun kokkien tavoin (9)

(Kuvan luotto: GettyImages)

Saadaksemme makuhermojasi kihelmöimään, puhuimme Cordon Bleu -kokin Casey Bumpsteedin kanssa. Makupaletin ammattilainen, hän kertoi meille, että paras kylmäolut alkaa papuista. Kuten aina, osta laatua ja jauha karkeasti merisuolaa muistuttavaksi koostumukseksi. Etelä-Afrikassa kahvilaa johtanut Casey antoi meille joitain erityisiä vinkkejään. "Kahvilassani lisäsimme panimoprosessiin usein ripauksen paahdettua kookosta, ripaus kanelia tai jopa vaniljatankoa. Voitteko kuvitella, kuinka upealta se maistuu?'

Casey myös lupasi minun yrittää lisätä kermaa kylmään haudutukseeni. Jo ennestään makeaa, samettista makua täydentää pehmeä ja täyteläinen kermarakenne. Se on erittäin juotavaa, melkein aavikon kaltaista.

Kuinka valmistaa kylmäkahvia Starbucksin ja Cordon Bleun kokkien tavoin (10)

Casey Bumpsteed

Casey on ollut kokki yli kaksikymmentä vuotta. Valmistuttuaan Cordon Bleu -kokiksi vuonna 2003 hän on täydentänyt palettiaan pitäen kahvilaa Etelä-Afrikassa, jossa hän hioi kylmäpanimotekniikkaansa. Kun hän ei kokeile kahvia, Casey on ruokakirjailija, kokki, ruokastylisti ja Ceramic Cookware Review -lehden toimittaja.

Kylmäkeitin UKK

Miksi ihmiset pitävät kylmästä juomasta?

Kun sää on hieman lämpimämpi, on mukava nauttia virkistävä kylmä juoma, ja kylmä juoma voi tuoda virkistävää viileyttä kofeiinin rinnalle. Tämä tekee myös kylmäoluesta täydellisen lisättäväksi cocktaileihin, kuten espresso-martineihin. Lisäksi voit valmistaa suuren erän kylmää juomaa jääkaapissa säilytettäväksi. Jos sinulla on aamuisin aika pulaa tai asut taloudessa, jota et halua herätä kahvinkeittimellä, voit valmistaa ja säilyttää kylmän juoman jopa kaksi viikkoa.

Voinko juoda kylmää juomaa kuumana?

Voit lämmittää kylmää juomaa lisäämällä tiivistettäsi kiehuvalla vedellä akattila. Tämä on paras tapa lämmittää juomasi, koska voit hallita oluesi lämpötilaa ja pitoisuutta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää liesiä tai mikroaaltouunia. Kuumenna sitä, kunnes se on lämpötila, jossa haluat juoda sen.

Mitä voin lisätä kylmään juomaani?

Kylmän oluen kauneus on sen yksinkertaisuudessa. Aloita lisäämällä vettä tai maitoa tai molempien seosta. Jos haluat vahvan, täyteläisen juoman, lisää kermaa. Voit sekoittaa sen cocktailiin negronin, tequilan tai minkä tahansa muun juoman kanssa, jonka uskot sopivan profiiliin. Casey Bumpsteed, Cordon Bleu -kokki, suosittelee keittämään jauheesi vaniljalla tai kanelilla, mikä parantaa kylmäpanimokokemustasi entisestään.

Mitä papuja minun tulisi käyttää kylmään kahviin?

Tämä on mieltymyskysymys. Olen saanut baristasuosituksia tummasta keskipaistiin ja vaaleaan paistiin. Se riippuu todellakin siitä, mistä pidät. Batch Coffeen Tom Saxon suositteli hedelmäisten makujen käyttöä, koska ne sopivat makeampaan, pehmeämpään kylmäoluen profiiliin.

Onko kylmässä kahvissa kofeiinia?

Kyllä, se on silti kahvia. Kofeiini uutetaan edelleen kahvipavuista, prosessi on yksinkertaisesti hitaampi. Kylmän juoman lopputuloksena on kahvitiiviste, joten on tärkeää, että laimentat ne, muuten saat erittäin vahvan juoman.

Milloin kylmäkeitetty kahvi huononee?

Voit säilyttää kylmää juomaa suljetussa astiassa jääkaapissa enintään kaksi viikkoa. Tämä on yksi syistä, miksi monet ihmiset pitävät kylmästä oluesta; voit valmistaa paljon kahvia yhdellä kertaa, etkä aiheuta paljon melua aamulla. Kahden viikon kuluttua on epätodennäköistä, että sinulla on joka tapauksessa kylmää juomaa jäljellä.

Kuinka kauan minun tulee keittää kylmäkeittoa?

Tämä riippuu haluamastasi mausta. Suosittelemme, että annat kahvin hautua vähintään 12 tuntia. En suosittele hauduttamista yli 24 tuntia, koska tuloksena voi olla yliuuttuva, samea juoma, joka maistuu kitkerältä tai litteältä.

Mitä eroa on kylmäkahvilla ja jääkahvilla?

Tämä kaikki liittyy panimoprosessiin. Jääkahvissa käytetään espressoa, joka on valmistettu korkeissa lämpötiloissa ja paineissa. Tuloksena oleva maku on happamampi kuin kylmäkeitetty kahvi, joka on uutettu hitaasti vähintään 12 tunnin aikana kylmällä vedellä.

Lopulliset ajatukset

Kuinka valmistaa kylmäkahvia Starbucksin ja Cordon Bleun kokkien tavoin (11)

(Kuvan luotto: GettyImages)

Sinun ei tarvitse tehdä suuria investointeja ennen kuin aloitat kylmäoluen. Voit aloittaa purkista ja suodatinpaperista, ja jos todella rakastut, se voi olla syytä päivittää kahvinkeittimeen. Puhuessasi baristojen ja kokkien kanssa, jotka rakastavat, elävät ja hengittävät kylmiä juomia, sinun on vain panostettava perusasioihin. Käytä suodatettua vettä, varmista, että pavut ovat hyvälaatuisia ja karkeasti jauhettuja, ja ole kärsivällinen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated: 29/04/2023

Views: 5283

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.