Kuinka tehdä hyvä uunipesu uunin hyllyjen suojaamiseksi – Sue McLeod Ceramics (2023)

Erilaiset uunihyllyt

Ennen kuin puhun uunin pesusta, haluan puhua uunin hyllyistä.

Uunin hyllyt, joihin viittaan tässä artikkelissa, ovat korkeita alumiinioksidiuunien hyllyjä. Alumiinioksidi on erittäin tulenkestävää, eli se sulaa erittäin korkeassa lämpötilassa (kartio 42), mikä tekee siitä hyvän materiaalin uunihyllyjen valmistukseen.

Korkean alumiinioksidin uunihyllyt ovat beigenvärisiä hyllyjä, joita myydään useimpien sähköuunien kanssa nykyään. Ne ovat halvimpia ostettavia uunihyllyjä, ja ne toimivat hyvin, mutta ovat taipuvaisia ​​vääntymään useiden korkean lämpötilan polttamisen jälkeen.

Siellä on muitakin uunihyllyjä, jotka ovat kevyempiä, eivät väänty, ovat kalliimpia eivätkä vaadi uunin pesua. Esimerkiksi nitridisidos-piikarbidihyllyt eivät vaadi uunipesua, koska lasite ei tartu niihin (magia!). Jos sinulla on tällainen uunihylly, sinun ei välttämättä tarvitse huolehtia uunin pesusta.

Mutta jos sinulla on korkeat alumiinioksidiuunin hyllyt, kuten minulla, uunin pesu on erittäin suositeltavaa.

Kuinka tehdä hyvä uunipesu uunin hyllyjen suojaamiseksi – Sue McLeod Ceramics (1)

Korkea alumiinioksidin uunihylly ilman uunin pesua

Uunin pesu säästää uunihyllymme

Uunin pesu on materiaali, jonka voit maalata uunin hyllyille. Se näyttää hyvin samanlaiselta kuin lasite levitettäessä. Se toimii esteenä, joka estää odottamattomien lasitteiden valumisen tai tippumisen pilaamasta hyllyjäsi.

Uunien hyllyt on valmistettu kovasta materiaalista, joka muistuttaa poltettua savea. Jos et käytä uuninpesua, uunin hyllyn kanssa kosketuksiin joutunut lasite imeytyy ja sulautuu siihen pysyvästi.

Kuinka tehdä hyvä uunipesu uunin hyllyjen suojaamiseksi – Sue McLeod Ceramics (2) Kuinka tehdä hyvä uunipesu uunin hyllyjen suojaamiseksi – Sue McLeod Ceramics (3)

Glaze tippuu suojaamattomille uunin hyllyille

Ainoa tapa saada lasite pois paljaalta hyllyltä on hioa alas se osa hyllystä, johon lasite on tarttunut. Tämä on prosessi, joka vie aikaa, rasvaa ja jättää hyllyt yleensä naarmuuntuneiksi, kuoppaisiksi ja epätasaisiksi.

Emme halua kuoppaisia, epätasaisia ​​hyllyjä, koska se voi saada ruukumme vääntymään lasitepolton aikana. Haluamme, että hyllymme ovat mukavia ja tasaisia.

Kun käytämme uunipesua ja lasitemme valuu, uunipesu estää lasitteen joutumisen kosketuksiin hyllyn kanssa. Pannumme voivat olla pilalla, mutta olemme säästäneet hyllymme! Tämä on voitto, koska uunien hyllyt eivät ole halpoja.

Syy uunin pesuun on niin tehokas, koska se sisältää erittäin paljon alumiinioksidia (kuten meidän hyllyissämme). Muista, että alumiinioksidi on tulenkestävä materiaali, joka ei sula polttolämpötiloissamme. Joten uunin pesu ei sulaudu hyllyillemme.

Koska uunipesu ei voi sulautua hyllyyn kuten lasitetölkki, uuninpesukerros voidaan poistaa hyllyltä. Ajattele sitä kuin pudotusliinaa, kun maalaat huonetta. Pisarakangas imee mahdolliset maalipisarat ja sen jälkeen tippakangas voidaan poistaa, jolloin alle jää tippamaton lattia.

Pudotusliina suojaa lattiaa, uuninpesu hyllyjä.

Joten valuva tai sylkevä lasite (tai jota ei ole pyyhitty pohjasta!) tarttuu uunin pesuun, ei uunin hyllyyn. Sitten uunin pesu voidaan poistaa hyllystä, mikä säästää hyllyä mahdolliselta pysyvältä arpeutumiselta.

Uuninpesu säästää kattilamme

Uuninpesu voi myös säästää vuotavat lasikattilat halkeilulta, kun niitä nostetaan hyllyltä. Jos pala sulatetaan paljaaseen hyllyyn lasiteella, jotain täytyy rikkoa, jotta se voidaan poistaa (yleensä ruukku uhrataan, mikä säästää hyllyä).

Mutta koska uunin pesu mahdollistaa kattilan ja lasitetippausten vapautumisen ehjänä (jos tippa on tarpeeksi pieni), voi tippa olla mahdollista jauhaa pois kattilan pohjasta ja silti saada täysin toimiva keramiikka.

Posliinin nyppiminen

Toinen asia, jonka uunin pesu estää, on savemme tarttuminen uunien hyllyihin. Jotkut posliinit muuttuvat korkean piidioksidipitoisuutensa vuoksi niin juokseviksi (sulavat) polton aikana, että ne voivat tarttua suojaamattomaan uunin hyllyyn.

Tämä voi johtaa "nyppimiseen", jossa pienet savenpalaset tai -sirpaleet jäävät kiinni hyllyyn ja irtoavat itse kappaleesta. Se on pettymys tapa pilata kaunis keramiikka.

Hyvän uunin pesun pitäisi estää kyniminen, vaikka eräs savenvalaja ilmoitti minulle äskettäin, että hän kokee posliinin kynimisen kaupallisessa uunipesussaan.

Koska emme tiedä, mistä kaupallinen uuninpesu on tehty, en voi sanoa tarkalleen, miksi näin tapahtuu. On mahdollista, että uunipesussa on paljon piidioksidia, kuten posliinia, ja ne molemmat sulautuvat ja sulautuvat yhteen.

Tiedän, että ratkaisimme nyppimisongelmamme alla jakamallani uuninpesureseptillä.

Kokeilimme posliinilla nyppimistä studiossa, jossa työskentelen. Käytämme pieniä savikiekkoja "kekseinä", jotta mahdolliset lasitetippaukset laskeutuvat keksin päälle, jonka voimme heittää pois. Tämä estää paljon uunin hyllyn huoltoa.

Keksit tehtiin alun perin paljaasta savesta ilman uunipesua. Kun huomasin kynimisen, päätin pestä keksejä sekä uunin hyllyjä. Sen jälkeen kun aloimme pestä keksejä uunissa, emme ole kokeneet enempää nyppimistä.

Jos haluat lukea lisää nyppimisestä ja nähdä kuvia, Digital Fire tarjoaa lisätietojahttps://digitalfire.com/4sight/glossary/glossary_plucking.html

Kuinka tehdä hyvä uunipesu

Voit usein ostaa uuninpesuainetta jauheena keramiikan toimittajaltasi. Lisää vain vettä ja on hyvä mennä.

Voit myös tehdä oman uunipesusi ainesosista, joita sinulla todennäköisesti on lasitelaboratoriossasi. Se on halvempaa tehdä itse, ja voit myös räätälöidä uuninpesureseptin tarpeidesi mukaan.

Hyvä uuninpesu ei ole liian hilseilevää tai jauhemaista, vaan irtoaa uunin hyllystä pienellä vaivalla. Se vaatii vain vähän huoltoa, kun lasitteet toimivat.

Huomasin, että kaupallinen uunipesu, jota kokeilin, oli liian hilseilevää. En tiedä minkälainen se oli, olen perinyt sen joukon muita lasitemateriaaleja.

Hiutaleinen uunipesu on sotkuinen, se on levitettävä uudelleen usein, ja se saattaa laskeutua lasitellesi polton aikana.

Halkeilu ja hilseily aiheutuvat uunin pesumateriaalien kutistumisesta. Tämä voidaan estää suunnittelemalla uunipesusi mahdollisimman vähän kutistuvaa, minkä olen tehnyt alla jakamassani reseptissä.

Toinen asia, jota et halua, on uunin pesu, jota on liian vaikea poistaa uunin hyllyiltä. Näin voi tapahtua, jos uunin pesuaine sisältää juoksutetta tai jos poltat juoksutteen täytteessä (puu-, suola-, soodapoltto).

Paras uunin pesu pysyy jumissa, kunnes yrität poistaa sen, ja sitten se naarmuuntuu helposti.

Mistä uuninpesu on tehty

Useimmat uuninpesureseptit sisältävät jonkin yhdistelmän kolmesta ainesosasta: alumiinioksidista, EPK:sta ja/tai piidioksidista.

Jotkut käyttävät vain yhtä tai kahta kolmesta ja jotkut käyttävät erilaisia ​​yhdistelmiä kaikista kolmesta. Jotkut reseptit sisältävät muita materiaaleja, mutta nämä ovat kolme, joita olen käyttänyt.

Katsotaanpa näitä kolmea ainesosaa ja mitä ominaisuuksia ne kukin tuovat uunin pesuun.

Alumiinioksidi:erittäin tulenkestävä, kallis (7,34 dollaria/kg), jauhemainen, ei sula, ei kutistu

EPK:erittäin tulenkestävä, halpa (2,23 dollaria/kg), sitoo muut hiukkaset yhteen, ei sula, kutistuu paljon

Piidioksidi:erittäin tulenkestävä, erittäin halpa (1,96 dollaria/kg), voi sulaa joutuessaan kosketuksiin juoksutteiden kanssa, ei kutistu

(kustannukset ovat kanadalaiselta toimittajaltani vuonna 2019)

Sue’s Kiln Wash Recipe

Olen luonut uuninpesureseptin, jossa otetaan huomioon kaikki nämä ominaisuudet ja hyödynnetään niitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Mittaan jokaisen materiaalin tilavuudella tai kauhalla. En vaivaudu punnitsemaan, koska sen ei tarvitse olla tarkka.

2 lusikallista alumiinioksidihydraattia

1 lusikka EPK:ta

1 lusikka kalsinoitua EPK:ta

1 lusikka piidioksidia

Flokkuloi Epsom Salts -liuoksella

Tässä on linkki uuninpesureseptiini osoitteessa glazy.orghttps://glazy.org/recipes/49756

Nyt opastan sinulle, kuinka päädyin uuninpesureseptiini, kuvailemalla jokaista materiaalia yksityiskohtaisemmin.

Aloita alumiinioksidista

Voisimme tehdä uunipesun puhtaasta alumiinioksidista. Voimme ripotella alumiinioksidihydraattia uunien hyllyille tai sekoittaa sen veteen ja maalata sen päälle. Alumiinioksidi on kaikki, mitä tarvitaan esteenä juoksevien lasitteiden ja uunin hyllyjen välillä.

Puhtaan alumiinioksidin käyttö tarkoittaa, että sinulla on jauhetta, joka ei kiinnity uunin hyllyyn. Se pysyy jauheena polton aikana ja voidaan kaataa takaisin astiaan ja käyttää uudelleen.

Puhtaan alumiinioksidin käytön etuna on, että uunin hyllyt pysyvät paljaina ja uunin pesuvapaita, joten ne voidaan kääntää, polttamalla polttoon, mikä estää vääntymisen.

Alumiinioksidijauheen käyttö antaa myös ruukuille vapauden liikkua polton aikana ilman kitkaa. Kaikki keramiikka kutistuu lasitepolton aikana ja jos kattilan ja uunin hyllyn välillä on liikaa kitkaa kattilan kutistuessa, kattila voi halkeilla.

Liikkuvan jauheen käyttö eliminoi kitkan, kuten kuulalaakerit. Tämä on erityisen hyödyllistä poltettaessa erittäin leveitä kappaleita, joilla on suuri kosketuspiste uunin hyllyn kanssa.

Ongelma puhtaan alumiinioksidin kanssa on, että sinun on oltava varovainen, ettei alumiinioksidijauhe putoa lasitetuille kappaleille. Jos näin on, siitä tulee pysyvästi upotettu tahra poltettuun lasitteeseen.

Se, että työskentelen kiireisessä keramiikkastudiossa, jossa useat eri ihmiset lataavat ja purkavat uuneja päivittäin, tarkoittaa, että irtojauheen käyttäminen uuneissamme voi olla sotkuista ja tuhoisaa. On tärkeää, että uunipesumme tarttuu hyllyihin ja pysyy siellä.

Tässä EPK tulee mukaan.

Lisää EPK:ta

Lisäämällä EPK:ta (tai mitä tahansa kaoliinia) alumiinioksidiin, meillä on edelleen erittäin tulenkestävä uunipesu, mutta kaoliini auttaa sitomaan alumiinioksidihiukkaset toisiinsa ja uunin hyllyyn.

Huomaa, että liimaus ei ole sama asia kuin sulattaminen ja sulattaminen. EPK auttaa hiukkasia tarttumaan yhteen kuin savi tarttuu yhteen, mutta ne eivät tartu pysyvästi uunin hyllyyn kuten lasite.

EPK auttaa myös pitämään uunin pesun suspensiossa, joten se sekoittuu hyvin eikä jäyry ämpärissä kovaksi.

Näen usein uuninpesureseptejä, jotka ovat50 % alumiinioksidia ja 50 % EPK:ta.Mutta tässä reseptissä on ongelma.

Yksi kaoliinin käytön haittapuoli on, että se kutistuu. Kaoliini on savea ja me kaikki tiedämme, että savi kutistuu kuivuessaan ja poltettaessa. Tämä pätee kaoliiniin lasitereseptissäjakaoliini uunissa pesuresepti.

Liian paljon kaoliinia saa uunin pesun kutistumaan liikaa, halkeilemaan ja hilseilemään. Jos uunin pesu hiutalee irtoaa polton aikana, se voi pudota kattiloihin ja aiheuttaa tahroja lasitteisiin.

Kuinka tehdä hyvä uunipesu uunin hyllyjen suojaamiseksi – Sue McLeod Ceramics (4)

Halkeileva, hilseilevä uunipesu

Alasitereseptillä, jossa on yli 25 % EPK:ta, voi olla ongelmia kutistumisen, halkeilun ja ryömimisen kanssa. Sama uunipesun kanssa. Siis tämä50% alumiinioksidia 50% EPKreseptissä on liikaa EPK:ta, mikä aiheuttaa liikaa kutistumista.

Ratkaisu tähän on korvata osa EPK:sta kalsinoidulla EPK:lla. Teen tämän lasiteilla ja teen sen uunipesulla.

Korvaa puolet EPK:sta kalsinoidulla EPK:lla

Kalsinoitu EPK on EPK, joka on poltettu riittävän korkealle poistamaan kemiallisesti sitoutuneet vesimolekyylit, olennaisesti esikutistaen sitä. Kirjoitin aiheesta kokonaisen artikkelinmiten ja miksi kalsinoida EPK täällä.

Joten korvaan puolet EPK:sta kalsinoidulla EPK:lla. Tämä vähentää huomattavasti kutistumista, mutta tarjoaa riittävästi savea, jotta uunin pesu voi sitoutua itseensä ja uunin hyllyihin.

Nyt minulla on 4-osainen resepti:

50 % alumiinioksidia, 25 % EPK:ta ja 25 % kalsinoitua EPK:ta.

Tämän voisi kirjoittaa myös näin:

2 osaa alumiinioksidia, 1 osa EPK:ta ja 1 osa kalsinoitua EPK:ta

koska en punnitse materiaaleja, käyn vain kauhalla.

Lisää piidioksidia halvaksi, kutistumattomaksi täyteaineeksi

Tällä hetkellä käytössäni olevan reseptin pitäisi olla hyvä, mutta otin sen askeleen pidemmälle.

Olin nähnyt uuninpesureseptejä, joissa vaaditaan piidioksidia, joten yritin lisätä 1 osan piidioksidia. Lisäämällä 1 osan piidioksidia sain nyt 5 osan reseptin.

40 % alumiinioksidia, 20 % EPK:ta, 20 % kalsinoitua EPK:ta ja 20 % piidioksidia

tai

2 osaa alumiinioksidia, 1 osa EPK:ta, 1 osa kalsinoitua EPK:ta ja 1 osa piidioksidia.

1 osan piidioksidin lisääminen vähensi kutakin muuta materiaalia vain pienen määrän. Koska piidioksidi on erittäin halpa, pidän sitä halvana, kutistumattomana täyteaineena.

Se pienensi EPK:ta 25 prosentista 20 prosenttiin, mikä vähentäisi uunin pesun yleistä kutistumista.

Luin myös, että piidioksidi voi toimia kovettimena, jolloin uunin pesu kestää enemmän kulumista ennen murenemista ja vaihtamista. En voi vahvistaa tai kiistää tätä väitettä, mutta tiedän, että uunin pesu kestää monta, monta polttoa, ennen kuin meidän on raaputtava se pois ja aloitettava alusta.

Olen käyttänyt tätä uuninpesureseptiä 5 vuoden ajan suuritehoisessa studiossa, joka polttaa 5-6 uunitäyttöä/viikko ja se on ollut mahtavaa! Lopulta se alkaa halkeilla ja se on vaihdettava, mutta voimme kestää useita kuukausia ennen kuin huoltoa tarvitaan, jos lasituskatastrofeja ei tapahdu.

Kuinka tehdä hyvä uunipesu uunin hyllyjen suojaamiseksi – Sue McLeod Ceramics (5)

Tätä hyllyä on poltettu kerta toisensa jälkeen ja uunin pesu on edelleen sileä ja ehjä

Varoitus piidioksidista uunipesussa:

Koska piidioksidi on lasinmuodostaja, se voi sulaa lasiksi, jos se joutuu kosketuksiin juoksutteiden kanssa. Suolaa tai soodaa lisäävä ilmakehän poltto vaatii apiidioksiditon uunipesu.

Jos ilmakehän natrium (fluksi) joutuu kosketuksiin uunin pesussa olevan piidioksidin kanssa, se voi sulaa ja muuttua lasimaiseksi kerrokseksi uunin hyllyillä. Tämä olisi erittäin ongelmallista ja tuhoaisi uunin pesun koko tarkoituksen.

Käytän uuninpesureseptiäni sähkö- ja kaasulämmityksessä ja se toimii hyvin. Jos poltat muissa ympäristöissä, suosittelen jättämään piidioksidin pois ja käyttämään 4-osaista reseptiä50 % alumiinioksidia, 25 % EPK:ta ja 25 % kalsinoitua EPK:ta

Vesi ja Epsom-suolat

Kaikki edellä mainitut ainesosat on sekoitettava veteen ja nopealla sekoittimella kuten sauvasekoittimella. Jos se on möykkyinen tai minulla ei ole pääsyä nopeaan sekoittimeen, siivilöin uunipesuni, jotta se on sileä.

Lisään vettä sen verran, että se on maidon koostumusta (melko ohutta) ja sitten flokkuloitan kyllästetyllä Epsom-suolaliuoksella.

Epsom-suolaliuos sakeuttaa uunin pesua, parantaa suspensiota, estää kovahuuhtelua ja parantaa siveltävyyttä saamalla sen pysymään märkänä pidempään.

Mikään ei ole pahempaa kuin koskettaa uunin pesuharjaa uunin hyllyyn ja se kuivuu välittömästi.

Flokkuloitu lasite tai uunipesu pysyy märkänä pidempään, jolloin voit harjata tasaisen kerroksen ennen sen kuivumista.

Kuinka käyttää uunipesua

Uuninpesu voidaan levittää siveltimellä, telalla tai ruiskulla. Olen kokeillut vain harjausmenetelmää. Ystäväni käyttää rullaa ja vannoo, että se muuttaa elämää, mutta minun ei ole vielä mennyt ulos ostamaan tela kokeillakseni sitä.

Varmista, että uunipesusi on sekoitettu hyvin ennen levittämistä. Haluat sen homogenisoituvan. Sekoitan harjallani joka kerta, kun kastan takaisin uunin pesuun.

Uunin pesua harjattaessa käytän aina aiso märkä sienikostuta ensin uunin hylly. Uunin hyllyn esikostutus estää uunin pesussa olevan veden imeytymisen hyllyyn liian nopeasti. Haluamme, että uunin pesu pysyy märkänä, kunnes saamme tasaisen turkin.

Käytän aleveä, pehmeäharjainen harjajohon mahtuu mahdollisimman paljon uunin pesua kerrallaan. Kasta harja uunin pesuun ja hankaamatta kauhan reunan harjaksia ylimääräisen poistamiseksi, aloita hyllyn maalaus.

Heti kun harja on kuiva, palaa katsomaan lisää. Käytä uunin pesua hyvin runsaasti pitkillä vedoilla. Tärkeintä on saada mukava tasainen turkki. Useilla pienillä siveltimen vedoilla voi saada epätasaisen kerroksen.

Kun hylly on peitetty, annan sen kuivua kosketukseen ja lisään sitten toisen kerroksen.

Kun valmis,pyyhi mahdolliset pisarat pois hyllyjen reunoista. Jos jätät ne, ne voivat irrota ja laskeutua lasitettuihin ruukkuihin polton aikana.

Varmista myös, ettei hyllyjen pohjalle jää uunipesua. Vain topit!

Varmista aina ennen polttamista, että uunin pesuaine on täysin kuiva. Se muuttuu tummemmasta väristä vaaleaksi, kun se on kuiva. Jos uunin pesuaine on edelleen kostea ja laitat sen uuniin, sinulla on suurempi mahdollisuus, että se hilseilee eikä tartu kunnolla hyllyyn.

Niiden kuivuminen voi kestää pari päivää. Kuivumisen nopeuttamiseksi käytä tuuletinta tai aseta se kuuman uunin lähelle.

Jos mahdollista, laita juuri uunipestyt hyllyt biske-polton läpi ennen lasitepolttoa. Bisque-poltto on yleensä hitaampaa, joten jäljelle jäävä kosteus ehtii poistua. Tämä ei ole aina mahdollista, mutta jos minulla on mahdollisuus, niin teen sen.

Tarkista hyllysi ensimmäisen polton jälkeen. Jos näet hyllyn uunin pesun läpi, lisää toinen kerros. Haluat uunin pesun olevan riittävän paksu, jotta lasite ei pääse valumaan läpi.

Uunin hyllyjen huolto

Uunin hyllyn huollosta voisi sanoa paljon. Tulevaisuudessa kirjoitan siitä toisen yksityiskohtaisen artikkelin.

Mutta jätän sinulle yhden uunihyllyn huoltovinkin.

Ajan myötä uunin pesuaine alkaa hilseilemään ja irtoamaan. Sinulla voi olla kraattereita uunissa pesemättömistä alueista. Varsinkin jos lasitteet ovat olleet käynnissä.

Kuinka tehdä hyvä uunipesu uunin hyllyjen suojaamiseksi – Sue McLeod Ceramics (6)

Kraatterit uunissa pestään lasitetippujen poistamisesta

Pyrkimys on täyttää nämä reiät enemmän uunipesulla. Kokemukseni mukaan tämä johtaa erittäin sotkuiseen, kuoppaiseen pintaan, joka halkeilee uudelleen ja voi johtaa vääntyneisiin ruukkuihin. Haluamme tasaiset, sileät uunihyllyt.

Olen innokas pysymään uunin hyllyjen kunnossapidossa enkä anna niiden riistäytyä käsistä. Kun hylly vaatii huomiota, en vain täytä kraattereita.

Tässä mitä teen sen sijaan:

Otan ensin hiomakappaleen ja (hengityssuojaimella) hioan varovasti pois uunin pesun ylimmän kerroksen. Otan vain sen kerroksen poishaluaairrota. En taistele sen kanssa tai yritä päästä alas paljaalle hyllylle. Teen isoja pyyhkäisyjä hiomapalalla, jotta pinnasta tulee mahdollisimman tasainen ja tasainen.

Kuinka tehdä hyvä uunipesu uunin hyllyjen suojaamiseksi – Sue McLeod Ceramics (7)

Uunin hyllyhiomalohko – kuva Greenbarn.com-luettelosta

Uunin pesua voi vielä olla hyllyssä jäljellä. Ajatuksena on poistaa korkeat kohdat, jotta jäljellä oleva kerros on jonkin verran tasainen.

Sitten levitän 2 kerrosta uunipesua koko hyllylle yllä olevien ohjeiden mukaan. Kun käytät uunipesua koko hyllylle, saat raikkaan, sileän, tasaisen kerroksen.

Jos uunin hylly menee todella huonoksi, käytän aggressiivisempia jauhatusmenetelmiä. Mutta korjauksissa käytän tätä menetelmää. Se on nopea, tehokas ja pitkäkestoinen.

Uunin hyllyjen säilytys

Ja viimeinen asia, jonka sanon uunipesusta, on tämä:

Varmista, että säilytät uunin hyllyjäsi siten, että uunin hyllyjen pohjat eivät ole kosketuksissa toisen hyllyn uunin pestyn puolen kanssa. Säilytä niitä siten, että uunipestyt puolet ovat vastakkain ja ei-uunipestyt puolet vastakkain.

Et halua, että yhden hyllyn yläosasta jääneet uunin pesupalat takertuvat toisen uunin hyllyn pohjaan ja putoavat sitten lasitetuille ruukkujesi päälle polton aikana.

Joten säilytän uunihyllyni vuorotellen. Pohjat koskettavat alaosia ja yläosat yläosia.

Kuinka tehdä hyvä uunipesu uunin hyllyjen suojaamiseksi – Sue McLeod Ceramics (8)

Siinä kaikki, mitä minulla on sanottavana uunipesusta, toistaiseksi. Onko sinulla kysyttävää tai uuninpesuvinkkejä jaettavaksi? Jätä kommentti alle. Haluaisin kuulla sinusta.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated: 27/04/2023

Views: 5259

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.